Φιλοξενήστε!

Φιλονεξήστε ένα κατοικίδιο ζώο

Ανάδοχος ή Προσωρινή Φιλοξενία,  γιατί χρειάζεται;

Η προσωρινή φιλοξενία είναι ο ιδανικότερος τρόπος να βοηθήσει κανείς ένα ζώο όταν δεν έχει τη δυνατότητα να το υιοθετήσει. Είναι βραχυπρόθεσμη δέσμευση.

Δεν υπάρχει γλυκύτερη αίσθηση από το να προσφέρετε φιλοξενία σε ένα ζώο που έχει ανάγκη.  Ακόμα κι’ αν έχετε ήδη ζώο, μπορεί να υπάρχει χώρος για έναν προσωρινό φιλοξενούμενο που βρίσκεται σε φάση μεταβατική και χρειάζεται ειδική φροντίδα.

Όσοι αγαπούν τα ζώα γνωρίζουν καλά την ιδιαίτερη ικανοποίηση που νιώθεις φιλοξενώντας ένα ζώο δυσκολεμένο και βοηθώντας το να σταθεί στα πόδια του.

Πως ξέρετε αν είστε κατάλληλος?

Δεν υπάρχει το τέλειο προφίλ αλλά κάποια από τα παρακάτω μπορεί να σας βοηθήσουν να κρίνετε αν μπορείτε να ανταποκριθείτε.

  • Η δέσμευση χρόνου, από λίγες εβδομάδες μέχρι μερικούς μήνες, ανάλογα με την περίπτωση. Δεν χρειάζεται φυσικά να είστε συνέχεια σπίτι, αλλά μπορεί να σας χαλάσει κάποιο Σαββατοκύριακο που σκεφτόσασταν να λείψετε κατά το συγκεκριμένο διάστημα.

Υπάρχει ανάγκη για διαφορετικού τύπου φιλοξενίες

  • κουτάβια  η πολύ νέα ζώα
  • ζώα σε θεραπεία
  • ζώα με θέματα συμπεριφοράς

Όλοι οι τύποι φιλοξενιών χρειάζονται, αλλά δεν κάνουν όλοι για όλες. Εσείς επιλέγετε τι σας ταιριάζει. Όμως η φιλοξενία γενικά απαιτεί κάτι περισσότερο από βόλτα , φαγητό  και βούρτσισμα .

Μερικά ζώα μπορεί να χρειάζονται βασική εκπαίδευση  ή μπορεί να έχουν θέματα συμπεριφοράς  που θέλει βοήθεια. Μερικά χρειάζεται να μάθουν καθαριότητα , άλλα μασουλούν ότι βρουν   ή πηδάνε πάνω στους επισκέπτες.

Ο ανάδοχος μπορεί να χρειαστεί να αφιερώσει λίγο χρόνο για να κοινωνικοποιήσει  τον φιλοξενούμενό του. Αν το ζώο που θα έρθει  μασουλάει τα πάντα, θα χρειαστεί να προετοιμαστεί αφαιρώντας ρούχα, παπούτσια και κάποια αντικείμενα από τον χώρο.

Αν επιλέξετε να φιλοξενήσετε ζώο σε θεραπεία, σημαίνει ότι σε συγκεκριμένες ώρες θα πρέπει να παίρνει φάρμακο, ή αν το πρόβλημα του είναι δερματικό, θα χρειάζεται συχνό λούσιμο .