Το διπλό πρόσωπο της κακοποίησης των ζώων

Η σύνδεση της κακοποίησης των ζώων με την κακοποίηση παιδιών και την ενδοοικογενειακή βία έχει πια τεκμηριωθεί. Πίσω από την κακοποίηση ενός ζώου, κρύβεται η κακοποίηση ενός παιδιού, ή μιας γυναίκας. Πίσω από ένα παραμελημένο ζώο, κρύβεται ένα παραμελημένο παιδί. Πίσω από μια περίπτωση κτηνοβασίας, είναι πιθανότατα και μια περίπτωση βιασμού παιδιού ή παιδική πορνογραφία. Και πίσω από κυνομαχίες, το οργανωμένο έγκλημα και τα τεράστια ποσά «ματωμένου» χρήματος από ναρκωτικά, όπλα και τη δράση συμμοριών.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, προσπαθεί να εισαγάγει τη σύνδεση αυτή και στην ελληνική κοινωνία ήδη από το 2015, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης αστυνομικών, λιμενικών, αλλά και εισαγγελέων και δικαστικών, από Αμερικανούς δικαστικούς και αστυνομικούς εμπειρογνώμονες.

Η Πρόεδρος της ΠΦΟ, Ειρήνη Μολφέση, η Γ.Γραμματέας της ΠΦΟ, Σοφία Τζονίκη, και ο Γ.Δ/ντης της Συμμαχίας για την Ελλάδα, κ.Γιώργος Καλούδης, μίλησαν για το διπλό πρόσωπο της κακοποίησης των ζώων και για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ» στο κανάλι της Βουλής και την κα Ματρώνη Δικαιάκου.

Παρακολουθήστε τη σχετική εκπομπή εδώ.