Πυρόπληκτα ζώα και φιλόζωοι εθελοντές

Η Σοφία Τζονίκη, Γ. Γραμματέας της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, μίλησε στο popaganda.gr για τη σημασία των εθελοντών φιλόζωων και των καθημερινών ανθρώπων που δεν γύρισαν την πλάτη στα πυρόπληκτα ζώα και έσπευσαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στις πρόσφατες φωτιές στην Αττική.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δε μπορώ να μην αναφέρω με απόλυτη πικρία ότι η διάσωση των πυρόπληκτων ζώων ήταν επιτυχημένη, σε αντίθεση με αυτή των ανθρώπων, και αυτό έγινε χάρη στο τεράστιο ρεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από εθελοντές φιλοζωικών σωματείων, αλλά και από απλούς πολίτες που έτρεξαν από την πρώτη στιγμή στις πυρόπληκτες περιοχές προσπαθώντας να σώσουν όποιο ζώο έβρισκαν σε ανάγκη. 

Και από την άλλη, σκέφτομαι πόσο τραγελαφική θα ήταν όλη αυτή η κατάσταση διάσωσης των πυρόπληκτων ζώων, αδέσποτων και μη, αν στην παρούσα φάση, δεν είχε αποσυρθεί και είχε ψηφιστεί ο νόμος Τσιρώνη, ένας νόμος που απέκλειε τη δράση των φιλοζωικών σωματείων και έδινε όλη την αρμοδιότητα διαχείρισης στους Δήμους. Θα ήμασταν όλοι οι εθελοντές, που δεν έχουμε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνος και Ραφήνας, απλά παράνομοι! Πραγματικά, θα είχε πολύ πλάκα να βρισκόμασταν με πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, απλά επειδή κάναμε το αυτονόητο!

Ξέρετε, μόνο οι αφυπνισμένοι πολίτες, μέλη ή μη σωματείων δεν έχει σημασία, που δεν αδιαφόρησαν και έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουν, είναι η ελπίδα μας σαν κοινωνία».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο popaganda.gr εδώ.