Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (ΠΦΟ) είναι δευτεροβάθμιος φορέας προστασίας των ζώων, με αριθμό μητρώου 2684/2007. Συστάθηκε το 2007 για να ενώσει τις ελληνικές φιλοζωικές οργανώσεις σε ενιαίο φορέα ικανό να φέρει απτά αποτελέσµατα σε όλα τα θέµατα προστασίας των ζώων.

Απαρτίζεται από φιλοζωικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στη διάσωση ζώων, έχουν ίδιες αξίες και σκοπό, και ακολουθούν κοινή στρατηγική. Ενισχύεται από φιλόζωους πολίτες που μοιράζονται το όραμά της και στηρίζουν με την επαγγελματική τους εμπειρία, την υπεράσπιση των ζώων.

Πόροι

Η ΠΦΟ είναι Ομοσπονδία μη κερδοσκοπική.  Δεν επιδοτείται από το κράτος και οι πόροι της προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών της, από δωρεές και χορηγίες.

Διοίκηση

Διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο εκλεγμένο από τη Γενική Συνέλευση των μελών.

Το διοικητικό Συμβούλιο

Ειρήνη Μολφέση  – Πρόεδρος

Γεννήθηκε στο Παρίσι. Σπούδασε γλώσσες, φιλολογία και φωτογραφία και έζησε μεταξύ Παρισιού, Βρυξελλών και Λονδίνου πριν εγκατασταθεί στην Αθήνα το 1987.  Η συστράτευσή της στον αγώνα προστασίας των ζώων περιλαμβάνει τη διαχείριση ενός πρότυπου καταφυγίου σκύλων στην Αίγινα, αλλά κυρίως τον στρατηγικό σχεδιασμό των δράσεων της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Φωτεινή Δημητριάδου  – Αντιπρόεδρος 

Είναι αντιπρόεδρος της ΠΦΟ και πρόεδρος του Σωματείου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ) με έδρα τη Γλυφάδα. Ενεργή φιλόζωη, με ειδίκευση στα ζητήματα διάσωσης αδέσποτων ζώων.

Σοφία Τζονίκη  – Γενική Γραμματέας

Είναι γενική γραμματέας της ΠΦΟ από το 2009, εκπρόσωπός της στα ΜΜΕ και ο σύνδεσμος της Ομοσπονδίας με τα αστυνομικά τμήματα και την εισαγγελία. Ειδικεύεται στα θέματα κακοποίησης και παράνομης εκτροφής και είναι πρόεδρος του Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, Stray.Gr.

Μαρίνα Καραγεώργου, Ταμίας

Σπούδασε Μάρκετινγκ & Διαφήμιση στην Αθήνα και την Αγγλία και κατέχει πτυχίο στην Ισπανική Φιλολογία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Είναι διαχειρίστρια του φιλοζωικού Σωματείου Ζω.Φι.Ψυ. και ταμίας της ΠΦΟ.

Μαρία  Γραμματικάκη, Μέλος

Η Μαρία Γραμματικάκη είναι βιολόγος, με διδακτορικό στις περιβαλλοντικές επιστήμες. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στην ΑΝΙΜΑ-Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής. Είναι εθελόντρια και ενεργό μέλος του Σωματείου Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, Stray.gr, από το 2003.

Αναπληρωματικά μέλη

  • Γιώργος Μήλιας
  • Άσπα Καλλιακούδα
  • Μαρία Σούγκρα